به گزارش مجله اینترنتی جوان سرویس آشپزی

طرز تهیه کلمپه کرمانی


کلمپه نوعی شیرینی سنتی کرمان و یکی از مشهورترین سوغاتی های این شهر است که انواع مختلف پسته‌ای، کنجدی و لقمه‌ای دارد. گاهی در تهیه این شیرینی مقداری آرد برنج نیز به کار می‌رود که باعث ترد شدن آن می‌شود.

کلمپه کرمانی

ستاره | سرویس آشپزی – کلمپه نوعی شیرینی محلی شهر کرمان است که در گذشته توسط زنان کرمانی بر روی آتش هیزم درست می‌شده، ولی امروز به یکی از شیرینی‌های مشهور تبدیل شده که علاوه بر کرمان در شهر‌های دیگر نیز طبخ می‌شود. کلمپه ظاهری شبیه کلوچه دارد و لایه درونی آن با ترکیبی از خرمای چرخ شده و طعم دهنده‌هایی همچون هل و دارچین پر شده است. مواد اصلی تشکیل دهنده این شیرینی روغن، آرد گندم، خرما و گردو هستند و برای تزیین آن نیز معمولا از پودر پسته یا کنجد استفاده می‌شود. کلمپه به صورت سنتی با دست درست می‌شد و ظاهر ساده‌ای داشت، ولی امروزه به شکل صنعتی در کارگاه‌های شیرینی پزی و با استفاده از فر تهیه می‌شود و برای شکل دادن به آن از قالب‌های متنوعی استفاده می‌شود.

طرز تهیه کلمپه

طرز تهیه کلمپه

مواد لازم برای تهیه لایه میانی
خرمای چرخ کرده 150 گرم
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
پودر دارچین 1/3 قاشق چایخوری
گردوی خرد شده 50 گرم


دستور تهیه موادمیانی:

  1. برای آماده کردن مواد میانی کلمپه، ابتدا گردوی خرد شده را به خرمای چرخ کرده اضافه کنید و ورز دهید.
  2. سپس پودر هل و دارچین را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  3. مایه میانی را کنار گذاشته و مشغول درست کردن کلمپه شوید.
مواد لازم
آرد سفید با کیفیت 500 گرم
روغن جامد یا روغن محلی 250 گرم
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
ماست شیرین 180 گرم
زرده تخم مرغ 2 عدد
زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. روغن را در ظرفی ریخته، آرد را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. مخلوط آرد و روغن را خوب ورز دهید تا به شکل خمیری درآید.
  2. ماست را در ظرف دیگری بریزید، زرده‌های تخم مرغ، بکینگ پودر و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
  3. مخلوط ماست را به خمیر آرد و روغن اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدست و چسبنده‌ای حاصل شود.
  4. روی ظرف خمیر را سلفون کشیده و حدود ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا چسبندگی خمیر از بین برود.
  5. خمیر را از یخچال خارج کرده و بین دو لایه نایلون قرار دهید. خمیر را پهن کنید تا ضخامت آن به نیم سانتیمتر برسد.
  6. خمیر را با قالب دایره‌ای یا دهانه یک لیوان، قالب بزنید.
  7. یک قاشق از مواد میانی را روی یک لایه خمیر قرار دهید و روی آن را با لایه‌ی دیگری از خمیر بپوشانید.
  8. مهر مخصوص کلوچه را به آرد آغشته کنید، سپس روی خمیر را مهر بزنید و دور آن را بپیچید.
  9. کلمپه‌ها را در سینی فر بچینید و با یک سیخ چوبی تمیز روی آن‌ها را سوراخ کنید که در حین پخت، پف نکنند.
  10. کلمپه‌ها را به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه در فری که از قبل روی حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید تا بپزند، ولی مراقب باشید که رنگ آن‌ها تغییر نکند.
  11. کلمپه‌ها را پس از پخته شدن در ظرف سرو چیده و روی آن نایلون بکشید. اجازه دهید نایلون تا زمان سرد شدن کلمپه‌ها روی آن‌ها باقی بماند تا نرم شوند.

کلمپه

چند نکته در طرز تهیه کلمپه

  • هنگام قرار دادن کلمپه در سینی فر نیازی به چرب کردن سینی نیست.
  • مهر مخصوص کلوچه را به آرد آغشته کنید که هنگام استفاده به خمیر نچسبد.
  • مراقب باشید در حین پخت، رنگ کلمپه تغییر نکند.
  • روی کلمپه‌ها و حتی روی پیچ‌های اطراف آن‌ها را سوراخ کنید تا هنگام پختن، پف نکنند.

Let’s block ads! (Why?)



منبع خبر

گرد آوری : http://www.majalejavan.ir/